Publicat el

Quin és el millor oli per fregir croquetes?

freir croquetas aceite de oliva

Cinc avantatges de fregir les croquetes amb oli d’oliva verge extra

El 16 de gener passat es va celebrar el dia mundial de les croquetes. És potser un dels entrants espanyols més famosos i també és un dels més estimats. De fet, és una de les tapes clàssiques que esmenta qualsevol estranger quan li preguntes pels coneixements de la cultura culinària espanyola. Pots preferir-les de pernil, de pollastre, de vegetals o d’una infinitat de varietats, però sens dubte si alguna cosa tenen en comú és la manera de cuinar-les: necessitaràs oli per fregir-les, però per quin et decantaries?


És per això que en aquest article us volem parlar dels cinc avantatges que té fregir les croquetes amb oli d’oliva verge extra. I a més, t’aconsellarem la millor varietat d’oli d’oliva verge extra perquè els puguis treure el màxim profit a les teves croquetes preferides. Pren-ne nota!

Potenciaràs el seu sabor

Acostuma el paladar als sabors intensos de l’oli d’oliva verge extra de qualitat. Veureu que les croquetes s’amaren de l’aroma i del sabor complex de l’oli d’oliva. A més, tal com es comporta l’oli a altes temperatures aconseguirà aïllar encara més l’autèntic sabor de les pròpies croquetes però a més a més li donarà un toc especialment intens. Per això, és important conèixer bé el maridatge de cada oli d’oliva.


Un altre consell que et volem donar perquè les croquetes conservin millor el sabor és que evitis barrejar l’oli d’oliva amb altres greixos, ja que resisteixen menys les altes temperatures i poden trencar tota l’estructura de sabors de les croquetes i de qualsevol aliment.

Conservaran els seus nutrients

Sabies que tots els olis perden les propietats en entrar en contacte amb temperatures altes? La majoria s’oxiden, però l’oli d’oliva verge extra és el que resisteix millor la temperatura de fregit: pot arribar fins als 180 ºC sense alterar-ne les propietats ni deteriorar-se, molt més que qualsevol altre tipus d’oli. De fet, se sap que concretament el 80% dels nutrients que conté l’Oli d’Oliva Verge Extra es conserven després de fregir.


Per tant, fregir amb oli d’oliva verge és molt millor que l’oli de gira-sol o l’oli d’altres llavors poliinsaturades perquè els seus greixos, amb dobles o triples enllaços, produeixen radicals lliures i substàncies tòxiques, que no són bones per a la nostra salut . I sobretot quan decidim reciclar aquest oli.

Menjaràs molt més saludable

Al contrari del que moltes persones pensen, s’ha demostrat en més d’un estudi que els aliments fregits en oli d’oliva verge extra milloren la capacitat antioxidant i el contingut de compostos fenòlics, els quals poden arribar a prevenir el càncer, la diabetis o la degradació macular.


De fet, se sap que l’oli d’oliva verge extra pot estar sotmès a la calor fins a vuit hores abans que comencin a aparèixer productes tòxics d’oxidació tèrmica. I a més, després de ser sotmès a aquesta font de calor continua conservant un valor nutricional molt bo, que pot ser aprofitat pel nostre organisme.


Tot i així hem d’advertir que, com ja és sabut, consumir en excés productes fregits no és bo. Però amb la seva justa moderació i utilitzant oli d’oliva per fregir podràs assegurar-te estar menjant d’una manera més saludable que si ho fessis amb altres olis més refinats.

Les croquetes es fregiran més ràpid

A altes temperatures el fregit és molt més ràpid, garantint així que l’aliment perdi menys nutrients. Per tant, l’oli d’oliva verge extra resistirà bé aquestes altes temperatures i les croquetes no es cremaran tan fàcilment que amb un altre tipus d’oli, com ara l’oli de gira-sol.


A més, podràs reutilitzar aquest mateix oli d’oliva per tornar a fregir, això sí: sempre que no s’hagi cremat. Quan vegis que surt fum de la paella amb l’oli d’oliva, això serà un primer símptoma que s’està començant a cremar. Hauràs de baixar la temperatura del foc per evitar-ho. I també t’aconsellem que si decideixes reutilitzar aquest oli d’oliva que sigui sempre amb el mateix tipus d’aliment que vas cuinar a la vegada anterior per evitar així barrejar diferents sabors.

Obtindràs unes croquetes més cruixents

Què és el que fa úniques unes bones croquetes? Efectivament: la textura cruixent per fora i la cremositat per dins. En fregir les croquetes amb oli d’oliva verge extra aconseguiràs que les seves proteïnes creïn a la superfície una capa molt cruixent, ja que faciliten una major penetració de l’oli. I gràcies a aquesta capa es limita l’increment de calories i conserven així a l’interior el suc i les sals minerals.

freir croquetas

Quina és la millor varietat d’oli d’oliva per fregir croquetes?

Com ja saps, des d’Olivia sempre et recomanem utilitzar oli d’oliva per fregir, però especialment per fregir croquetes t’aconsellem que optis per un oli d’oliva de la varietat argudell i picual. És la millor opció d’oli d’oliva per fregir perquè té una alta resistència a la calor i perquè té un sabor molt intens, el qual potenciarà encara més el sabor de les croquetes.

I tu, ja saps quin oli d’oliva utilitzaràs la propera vegada que cuinis croquetes?

Podeu trobar una gran varietat d’oli d’oliva verge extra a la nostra web.

I si encara tens dubtes sobre quin oli d’oliva verge extra has d’escollir per cuinar, escriu-nos al nostre correu: comercial@olivias.es o a través de les nostres xarxes socials. Ens encantarà ajudar-te!

Descobreix més articles:

Les nostres xarxes socials:

Recibe promociones y recetas de la casa. ¡Además te regalamos 10% de descuento en la primera compra!