Publicat el

5 idees d’aperitius originals pels àpats de nadal

aperitivo

T’has quedat sense idees per als aperitius de Nadal? Acabes sempre oferint el mateix als teus convidats? Vols saber quins aperitius per als àpats nadalencs et recomanem?

Com saps, a Olivias apostem per la qualitat dels nostres productes gurmet, així com ho fan les marques amb què treballem i dipositem la nostra confiança diàriament. I el nostre equip sempre és fidel als productes per a aperitius que venem.

Per això avui et proposem cinc idees d’aperitius originals, ràpids i fàcils de preparar perquè puguis sorprendre els teus convidats amb deliciosos productes gurmet i estiguis a l’alçada amb els millors aperitius originals per als àpats de Nadal.

Idea 1: Patates fregides Bonilla amb musclos en escabetx

És el nostre aperitiu favorit per excel·lència: patates fregides Bonilla amb musclos en escabetx de Burriac. Se t’havia acudit mai barrejar aquests dos ingredients? Aquest deliciós aperitiu amb productes gurmet no us deixarà indiferent. La combinació daquests dos productes salats és una delícia per al teu paladar.

Hi ha qui prefereix servir-lo directament a la bossa de les mateixes patates Bonilla o hi ha qui ho serveix en un plat fons o en un bol per poder barrejar bé les patates amb l’amaniment dels musclos. En qualsevol cas, has de provar aquesta unió meravellosa.

Les patates fregides de Bonilla a la vista parlen per si mateixes, només les has de tastar per adonar-te que és un producte d’alta qualitat. La seva secreta està en l’oli d’oliva verge extra i al tall fi de les patates.

Truc extra: simplement mullant les patates fregides Bonilla directament a l’amaniment dels mateixos musclos ja podràs gaudir d’un sabor increïble al teu paladar.

Idea 2: Gildes

Potser és l’aperitiu més senzill però alhora pot ser l’aperitiu més elegant i gurmet que et puguis imaginar. Tot depèn dels productes que triïs. Per si no ho recordes, els components principals de les gildes són l’oliva, l’anxova i el bitxo, tots aquests ingredients units a través d’un escuradents. A més, les gildes de Salazones Moreno són especials, aposten sempre per productes de primera qualitat.

Salazones Moreno es va fundar a Barcelona el 1986 i sempre han mantingut un procés artesanal tant a la pesca com a la fabricació tradicional. Ofereixen conserves artesanes de qualitat amb la millor selecció de peix. El peix es captura de manera sostenible respectant el medi ambient.

Truc extra: serveix-les en un plat i amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra per sobre. Simplement delicioses, aquesta opció mai no falla.

Idea 3: Filet de tonyina amb salsa picant fumada de La Chinata i tomàquet sec de Burriac

Aquesta és una combinació d’aperitiu explosiva, si us agraden els sabors intensos i lleugerament picants, aquest aperitiu és per a tu!

El filet de tonyina amb oli d’oliva verge extra es col·loca com a base ia sobre col·loquem els tomàquets secs. I, finalment, com a toc final s’amaneix amb la salsa picant humada de La Chinata.

Els filets de tonyina que us recomanem són de la marca Santa Catarina, es tracta d’una empresa portuguesa amb responsabilitat social: 120 dones de les Açores treballen diàriament elaborant la tonyina mitjançant tècniques artesanals.

En canvi, el tomàquet sec que et recomanem és el de la marca Burriac, l’origen del qual es troba a Vilassar de Mar. Fa més de 85 anys Josep Riera Rabassa (l’avi de l’actual direcció) va començar a comercialitzar espècies i safrà. Actualment, a Burriac continuen treballant sense perdre els valors heretats de les generacions anteriors: l’esforç, la qualitat i la tradició.

Idea 4: Xapates amb filet de anxova i melmelada de Clos de la Torre

Aquesta idea d’aperitiu original és ideal per a totes aquelles persones que s’atreveixin a provar coses noves: la barreja de dolç i salat et sorprendrà. Primer pots torrar una mica les xapates i després afegir el filet d’anxova a sobre juntament amb una cullerada de melmelada per sobre. Encara que si ho prefereixes també pots posar una capa de melmelada sobre la xapata i després afegir el filet de tonyina per sobre.

I no oblidis que les anxoves sempre van ben amanides amb un bon oli d’oliva verge extra.

La marca Espiga Blanca va ser creada el 2004, fruit d’una tradició familiar i filla de la marca premium Delicat Aliment, empresa de fabricació de productes gurmet, especialitzada en pa torrat, snacks i pastisseria. Amb més de 15 anys d’història, l’empresa segueix amb la tradició de la família Figueras, forners des del 1965.

En canvi, Clos de la Torre és una marca coneguda sobretot pels olis d’oliva verge extra. L’origen de la marca es troba en una família de l’Empordà (Girona), amb una tradició per l’oli que combina el cultiu de les oliveres centenàries i autòctones amb plantacions modernes importades.

Idea 5: Cabdells amb pebrots del piquillo de La Churta i anxova

Aquesta idea d’aperitiu de Nadal és potser la més saludable i la més lleugera. És una idea d’aperitiu fàcil de preparar. Com a base utilitzarem cabdells, a sobre col·locarem pebrots del piquillo i la seva mateixa vegada per sobre del pebrot col·locarem una anxova.

La Churta és una empresa ubicada a Lizarraldea (Navarra) que es dedica exclusivament a produir conserves ecològiques. El seu cultiu ecològic segueix unes pautes determinades que eviten l’ús de productes químics i les verdures es manipulen de forma manual en tot el procés, des del procés de pelat fins a l’envasament.

Truc extra: podem amanir aquesta combinació amb reducció de vinagre de Pedro Ximénez, de la marca Luque.

Segur que amb aquestes idees d’aperitius originals i rics per a les festes de Nadal els teus comensals recordaran per sempre aquest dia.

Si vols incorporar algun d’aquests aperitius a la teva taula, tens tots els productes a la web i amb enviaments 24/48 hores perquè t’arribi a temps. Què esperes? Quins no faltaran a la teva taula de Nadal? Quina és la teva idea d’aperitiu preferida?

Descobreix més articles:

Les nostres xarxes socials:

Recibe promociones y recetas de la casa. ¡Además te regalamos 10% de descuento en la primera compra!