Descripció
És una espècia crua, només mòlta. Prové d’un arbust que produeix plomes vermelles que contenen llavors petites. Són aquestes llavors les que es trituren i donen aquesta espècie naturalment salada, llimona i vinagre.
Compte, a França i a Europa, hi ha arbres de la mateixa família anomenats “heura verinosa”: aquest és tòxic!
Ús:
Recomanem utilitzar sumac com a condiment. Per això us aconsellem no cuinar-lo perquè conservi totes les seves propietats i tot el seu gust.
El sumac s’utilitza com a flor de sal esquitxada en un plat. Es pot afegir a la graella de carn, peix o verdures rostides.
Aquesta espècia també es pot ruixar en moltes preparacions. També pots prendre un pessic d’una truita, quinoa, arròs o fins i tot patates fregides, abans de gaudir-ne.
Descobreix aquesta espècia esquitxada a les teves amanides o a les torrades. Aportarà una mica de pebre i color típic.
El sumac també s’utilitza per preparar zaatar, una barreja d’espècies libaneses feta de llavors de sèsam rostides i farigola que s’utilitza per condimentar plats de carn, peix i verdures.
Beneficis:
El sumac és una espècia coneguda des de fa molts segles per totes aquestes virtuts medicinals. És un antisèptic, un antidiabètic i un antiinflamatori. També té propietats reguladores del colesterol.