
La casa Santa Catarina, a l’Illa Sant Jordi a les Açores, porta a Olivias una tonyina sostenible, d’altíssima qualitat, 100% artesanal i amb combinacions sorprenents i exquisides. Descobreix perquè és un producte únic.
La tonyina es pesca al mar de les Açores, les illes de l’Atlàntic de Portugal. La pesca es realitza amb la denominada tècnica “Salto e Vara”, amb canya de pescar, d’aquesta manera es pesca la tonyina de manera sostenible i controlada.
La pesca “Salto e Vara”:
- No posa en perill altres espècies o peixos més petits (en contraposició a l’ús d’una red).
- Es prioritza la qualitat per sobre de la quantitat.

Una vegada que els pescadors de l’illa han aconseguit les millors tonyines de gran tamany, es netegen i són envasades a mà per 120 dones locals.
- Primer netegen la tonyina amb aigua de mar i el couen.
- Després el netegen manualment. La tonyina es pela, li treuen les espines i la sang.
- Finalment, separen cada part de la tonyina i l’envasen en llaunes manualment.
Sense emulsificadors, additius, conservants… El producte i la preparació és 100% artesana. El resultat és una tonyina tendre i rosàcea, en el punt just de sabor salat i que manté intactes les seves propietats nutritives.


L’exquisidesa no és només a la tonyina. El toc sorprenent i original està a les llaunes de sabors, que combinen el millor peix amb sabors com el fonoll, orenga, pebrot, farigola, la salsa portuguesa molho cru, etc.
Aquests ingredients, com el pebrot o la salsa cru també es conreen a la Illa de Sant Jordi i són preparats a mà.
